Näsetloppet 2020 & 2021

Som meddelats tidigare kunde Näsetloppet inte genomföras som planerat 26 april 2020 på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Beslutet togs att avvakta möjligheten att flytta fram Näsetloppet till någon gång under hösten.

Styrelsen för Näsets SK har nu beslutat att ställa in Näsetloppet 2020. Detta eftersom det för närvarande inte är känt om Folkhälsomyndigheten kommer att godkänna större samlingar i höst samt att, om det blir ett godkännande, kommer flertalet framflyttade lopp att samlas tillsammans med flera lopp som redan var inplanerade i höst.

Alla anmälda till Näsetloppet 2020 kommer att få tillbaka sin anmälningsavgift och informeras via mailadressen kopplad till anmälan.

Näsetloppet 2021
Under april 2020, med rekordförsök 26 april, kördes Näsetloppet som Öppet Spår. På så sätt kunde många deltaga utan att det blev koncentrerat till en dag och således inga folksamlingar. Se mer information här under Nyheter. Det var ett mycket uppskattat arrangemang där deltagare själva valde när och var de önskade starta och vilken bana de ville fullfölja. På bara rekordförsöksdagen avverkades 600 varv på någon av distanser – vilket roligt gensvar!

Med detta i åtanke börjar vi planera för Näsetloppet 2021. Kanske gav Öppet Spår en vägledning till framtida form för Näsetloppet – ett lopp på individens villkor.

Vi får se och vi gör det gärna med dig. Har du någon tanke du vill dela med dig inför planeringen av Näsetloppet 2021 är du varmt välkommen att maila info@nasetloppet.se

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *