Nyheter

Näsetloppet 2020 & 2021

Som meddelats tidigare kunde Näsetloppet inte genomföras som planerat 26 april 2020 på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Beslutet togs att avvakta möjligheten att flytta fram Näsetloppet till någon gång under hösten.

Styrelsen för Näsets SK har nu beslutat att ställa in Näsetloppet 2020. Detta eftersom det för närvarande inte är känt om Folkhälsomyndigheten kommer att godkänna större samlingar i höst samt att, om det blir ett godkännande, kommer flertalet framflyttade lopp att samlas tillsammans med flera lopp som redan var inplanerade i höst.

Alla anmälda till Näsetloppet 2020 kommer att få tillbaka sin anmälningsavgift och informeras via mailadressen kopplad till anmälan.

Näsetloppet 2021
Under april 2020, med rekordförsök 26 april, kördes Näsetloppet som Öppet Spår. På så sätt kunde många deltaga utan att det blev koncentrerat till en dag och således inga folksamlingar. Se mer information här under Nyheter. Det var ett mycket uppskattat arrangemang där deltagare själva valde när och var de önskade starta och vilken bana de ville fullfölja. På bara rekordförsöksdagen avverkades 600 varv på någon av distanser – vilket roligt gensvar!

Med detta i åtanke börjar vi planera för Näsetloppet 2021. Kanske gav Öppet Spår en vägledning till framtida form för Näsetloppet – ett lopp på individens villkor.

Vi får se och vi gör det gärna med dig. Har du någon tanke du vill dela med dig inför planeringen av Näsetloppet 2021 är du varmt välkommen att maila info@nasetloppet.se

Rekordförsök

Vill du vara med och försöka slå rekord i antal deltagare på Näsetloppet Öppet Spår den 26 april, dagen som var tänkt för Näsetloppet 2020? Du springer eller går valfri distans vilken tid du vill under dagen (05.00-23.00) och börjar och slutar var du vill.

För att kunna räkna antalet deltagare behöver varje deltagare besöka Facebook-sidan Näsetloppet Öppet Spår. Där kommer ett inlägg lördag 25 april som börjar med REKORDFÖRSÖK I NÄSETLOPPET. I det inlägget lägger du kommentaren om att du har sprungit. Vår gemensamma utmaning är att få fler än 1300 kommentarer, vilket då innebär att fler än 1300 har deltagit och därmed rekord för Näsetloppet.

Mer information om 26 april finns på Facebook-sidan Näsetloppet Öppet Spår. Skön tur!

Öppet Spår

Coronaviruset stoppade vårt lopp den 26 april i år och vi hoppas och tror att vi kommer att ha det efter sommaren istället. Information om det kommer längre fram i april.

Oavsett kan coronaviruset inte stoppa vår glädje i att röra oss i de vackraste omgivningar och att träna för hälsan och för kommande lopp istället! Flera har uttryckt vilja i att stötta Näsetloppet och föreningen som arrangerar det (Näsets SK) samtidigt som de ändå löptränar för hälsan och lopp.

Under hela april kör vi därför Öppet Spår av Näsetloppet! Successivt kommer vi att märka upp de olika distanserna och i skrivande stund är det långa loppet på 10,6 km uppmärkt och klart.

1. spring eller promenera runt hela eller delar av Näsetloppet.

2. lägg ut en bild från din runda på Instagram och/eller Facebook, tagga #näsetloppetöppetspår

3. om du vill: swisha valfritt belopp till 123 555 9240, märk betalningen med ”öppetspår”. Alla som swishar minst 50 kr deltar i utlottning av ett presentkort på Team Sportia!

Kom ihåg att vill eller kan du inte swisha är det inga problem, gå eller spring valfri längd av Näsetloppet och lägg gärna ut en bild på sociala medier om du vill. Kika in och bli medlem på Facebook-sidan Näsetloppet Öppetspår för att följa alla som tar sig runt vår vackra bana!

Hoppas detta ger bra träning inför vårt lopp som förhoppningsvis blir av till hösten, behåll hälsan och ta vara på dig!

Näsetloppet 2020 flyttas fram

Med anledning av Coronaviruset har vi stängt anmälan till Näsetloppet och kommer inte att kunna genomföra det som planerat den 26 april.

Vår vilja och intention är att flytta Näsetloppet till början av hösten, kanske i så fall 12 september. Med det sagt vet vi inte vart utvecklingen är på väg i samhället och därför inte heller med säkerhet vad som kommer att hända med loppet. Vi hoppas att du som är anmäld, och du som ännu inte var anmäld, vill springa med oss och hylla hälsa, gemenskap och föreningsliv tillsammans när vi får en ny chans framåt att arrangera loppet.

För dig som redan är anmäld finns tre alternativ; 1) Låta din anmälan stå kvar till nya datumet, 2) Kostnadsfritt överlåta din anmälan till en vän eller 3) Avboka din anmälan och få tillbaka beloppet minus 15 kronor för avgifter som Näsetloppet inte kommer ur. För alternativ 1) behöver du inte göra något, för alternativ 2) eller 3) kontakta info@nasetloppet.se

Nytt datum för Näsetloppet kommer vi att informera om så snart restriktioner för arrangemang som dessa kan lättas upp. Tack för din förståelse och för ditt bidrag till samhället. Vi ses framöver och vi ser mycket fram emot att få ha detta underbara lopp när det blir dags!

Partners och sponsorer

Vi är glada och stolta över alla fina partners och sponsorer till Näsetloppet! En del har varit med oss tidigare, en del är nya. Alla är lika engagerade i att göra detta till ett bra (och svettigt!) event för stora och små. Missa inte att ta en titt på vilka de är på sidan: Partners

Helt ny klass! Näsetloppet Gång

3,5 km

Äntligen finns en speciell klass och bansträckning för dig som vill delta i Näsetloppet utan att springa! Ta med dig dina vänner, grannar och släktingar och få en härlig, frisk vandring tillsammans. Du har nummerlapp, men ingen tidtagning sker. När du kommer fram till mål berättigar din nummerlapp dig till gratis kaffe och kaka i Näsetloppets café!


Se bansträckning under menyn Distanser på Näsetloppets hemsida!

Korta Näsetloppet – Ny bana 2020!

5 km

Korta Näsetloppet är ett lopp för alla åldrar och nivåer. Nytt för i år är en helt ny bansträckning för bättre variation. Banan går bland ängar och skogspartier, ger en glimt av havet och båthamnen med fina sjöbodar och tar dig naturligtvis också in på Näsets gator.

Se bansträckning under menyn Distanser på Näsetloppets hemsida!